Home » Onderhoud van uw Rhododendron(s) » Rhododendron snoeien

Rhododendron snoeien

Het snoeien van uw Rhododendron kunt u letterlijk met de heggenschaar doen. Let op dat u de Rhododendrons niet te ver in snoeit, hierdoor duurt het langer voordat er nieuwe scheuten uitlopen. U kunt het ook door ons laten doen, dit kunt u het beste doen door een mail te sturen via het formulier onderaan deze pagina of te bellen.

 

Als u wilt dat uw Rhododendrons mooi vol groeien, dan kunt u het beste de bloesem van de uitgebloeide bloemen eruit breken.

Wanneer kan ik het beste mijn Rhododendron snoeien?

Dit hang af van welk doel u wilt bereiken met uw Rhododendrons.

Wilt u uw Rhododendron snel vol hebben? Bijvoorbeeld na een jaar van behoorlijk veel blad verlies. Dan kunt u het beste de Rhododendrons in het vroege voorjaar omstreeks maart snoeien. Hierdoor zult u dit jaar minder bloemen hebben, maar wel veel meer nieuwe scheuten. Dit komt dat de 'bloei energie' nu in de groei wordt gestopt in plaats van het bloeien zelf.

 

Wilt u uw Rhododendron gewoon op de juiste maat houden, dan kunt u het beste na de bloei snoeien. Een week of 3 na het snoeien ziet u de eerste scheutjes al weer op komen en zal uw Rhododendron mooi vol blijven.

 

Wilt u snoeiadvies? Of wilt u graag dat wij voor u snoeien?