Home » Rhododendron

Wat is een Rhododendron?

Rhododendrons zijn groenblijvende vaste planten of ook wel sierheesters genoemd die vroeg in het voorjaar bloeien. Door de enorme diversiteit is het mogelijk om een lange bloeiperiode te realiseren door soorten te combineren. Ze staan graag in de halfschaduw in humusrijke iets zure (bos)grond en wortelen oppervlakkig. Van nature groeien ze langs bosranden. Verschillende soorten Rhododendron kunnen ook goed in de volle zon staan. De meeste Rhododendrons kunnen wel 200 cm hoog worden, er zijn echter ook laagblijvende soorten die niet hoger dan 100 cm worden. Rhododendrons of Azalea’s zijn in vele bloemkleuren leverbaar.

Rhododendron soorten

Zoekt u naar Rhododendron dan is de keuze enorm in kleur en hoogte. Er zijn dwergrododendrons die zelfs in een rotstuin kunnen, hoge rododendrons, Japanse Azalea’s, die bekend staan om hun uitbundige bloei, Rhododendron mollis – een bladverliezende soort – en soorten die goed als haag aangeplant kunnen worden. U hoeft rododendron niet te snoeien. Wordt de plant te groot dan kunt u deze na de bloei snoeien. Hij zal dan weer uitlopen alleen het jaar erop geen bloemen geven. Het is een zeer onderhoudsvriendelijke heester die weinig zorg nodig heeft. Een laagje afgevallen blad of compost rond de wortels in de winter wordt op prijs gesteld. Rhododendron combineert goed met heideplanten; beide houden van enigszins zure grond. Gaat u Rhododendron planten, gebruik dan Rhododendron turf. In de turf voelt de Rhododendron zich prettig en zal hij makkelijk de voeding tot zich kunnen nemen. 

Kenmerken Rhododendron

Plant: heester
Bloemkleur:
 wit, geel, oranje, rood, paars, roze, blauw
Hoogte: van 100 cm tot 300 cm
Bloei: april, mei, juni (enkele soorten bloeien heel vroeg)
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: zure tuingrond
Aantal: 1-3 per m2 (afhankelijk van de soort en maat bij aanschaf)
Snoei:  
Overig: winterhard, wintergroen

Lees hier meer over: Rhododendron planten en verzorgen * Snoeien van Rhododendron 

Rhododendron kopen

Wij hebben een breed scala aan Rhododendron. Ook buiten onze website om zijn de meeste soorten wel gewoon leverbaar. De soorten die online gezet worden, zijn het beste bestand voor het Nederlandse klimaat. Als uw bestelling gedaan is word deze gerooid en/of klaargemaakt voor transport of afhaal.  Er zijn witte, gele, oranje, rode, roze, blauwe en paarse soorten.