Home » Rhododendron Nova Zembla

Rhododendron 'Nova Zembla'

Rhododendron 'Nova Zembla' behoort tot 1 van de 4 hoofdsoorten Rhododendrons die we in Nederland hebben. Samen met Cunningham's White, Roseum Elegans en 'Catawbiense Grandiflorum' vertegenwoordigen ze zo'n circa 80 procent van alle Rhododendrons die in Nederland staan.

Dit komt omdat deze soorten zeer geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Echter worden bijvoorbeeld de Pontische Rhododendrons weleens vergeten, terwijl deze Rhododendrons zeker net zo winterhard zijn.

 

De Nova Zembla heeft een dieprode bloemkleur en groeit c.a. 15 centimeter per jaar. Deze Rhodo kan strenge vorst overleven, dus u kunt deze in de winterdag met een gerust hart in de kou laten staan. De maximale hoogte is zo'n 250 centimeter. Je kunt de Nova Zembla gewoon met de elektrische heggenschaar snoeien. Hierdoor zal hij alleen maar voller worden en kunt u het formaat houden zoals u wilt

 

 

Rhododendron 'Nova Zembla' is echt een stoere Rhododendron. De rode bloemkleur zorgt hier mede voor. De echte kracht van de Nova zembla zit hem erin dat deze eigenlijk nooit ziek wordt en bijna alles kan overleven. Kou is echt de specialiteit waarin deze sierheester de baas is in overleven, maar de Nova Zembla kan ook goed tegen warmte.

 

Vraag hier uw offerte voor uw wolk of haag aan

 

Soortnaam: Rhododendron Nova Zembla

Groep: Hybriden

Bloeitijd: Mei-juni

Hoogte: tot 250 cm. Ook lager te snoeien.

Bloemkleur: Rood

Winterhard: Ja zeer winterhard

Groenblijvend: Ja

 

Toepassing: Wal/solitair/haag/wolk

Bekijk ook eens