Home » Rhododendron Roseum Elegans

Rhododendron 'Roseum Elegans'

Rhododendron 'Roseum Elegans' is een Rhododendron met lilaroze bloemen. Rhododendron 'Roseum Elegans' wordt 2.50 meter hoog en breed, hij heeft grote bladeren. Zoals elke Rhododendron staat hij graag in humusijke grond in de halfschaduw tot volle zon. Rhododendrons wortelen oppervlakkig en behoeven geen snoei. Rhododendrons zijn geschikt voor een onderhoudsarme tuin, u kunt ze het beste zoveel mogelijk met rust laten. In het najaar kunt u het afgevallen blad van uw tuinplanten onder Rhododendrons gooien, dit biedt bescherming en geeft een goede humuslaag waarvan Rhododendrons houden. Rhododendrons groeien even hoog als breed en worden daardoor ook in de breedte gemeten.

 

Rhododendron Roseum Elegans behoort tot 1 van de meest bekende en winterharde soorten Rhododendrons die er zijn. Het is een zeer sterke winterharde plant. Ideaal als solitair of in een haag te gebruiken.

Door de prachtige Roze bloemkleur is deze Rhododendron zeer geliefd. Mocht u er voor kiezen om een haag te planten kunt u deze ook wat wijder planten. Roseum Elegans is een snelle groeier. Hierdoor zal de haag snel vol zijn.

Soortnaam: Rhododendron Roseum Elegans

Groep: Hybriden

Bloeitijd: mei - juni

Hoogte: tot 250 cm. Ook lager te snoeien.

Bloemkleur: lila / roze

Winterhard: Ja zeer winterhard

Groenblijvend: JaVraag hier uw offerte voor uw wolk of haag aan