Rhododendron snoeien

Hoe kan ik mijn Rhododendron snoeien?

Het snoeien van uw Rhododendron kunt u letterlijk met de heggenschaar doen. Let op dat u de Rhododendrons niet te ver in snoeit, hierdoor duurt het langer voordat er nieuwe scheuten uitlopen.

 

Is uw Rhododendron helemaal vergroeit of u wilt hem volledig terugsnoeien om meer lucht te krijgen? Dit kan in 90% van de gevallen.

 

Als u wilt dat uw Rhododendrons mooi vol groeien, dan kunt u het beste de bloesem van de uitgebloeide bloemen eruit breken.

Wanneer kan ik het beste mijn Rhododendron snoeien?

Dit hang af van welk doel u wilt bereiken met uw Rhododendrons.

Wilt u uw Rhododendron snel vol hebben? Bijvoorbeeld na een jaar van behoorlijk veel blad verlies. Dan kunt u het beste de Rhododendrons in het vroege voorjaar omstreeks maart snoeien. Hierdoor zult u dit jaar minder bloemen hebben, maar wel veel meer nieuwe scheuten. Dit komt dat de 'bloei energie' nu in de groei wordt gestopt in plaats van het bloeien zelf.

 

Wilt u uw Rhododendron gewoon op de juiste maat houden, dan kunt u het beste na de bloei snoeien. Een week of 3 na het snoeien ziet u de eerste scheutjes al weer op komen en zal uw Rhododendron mooi vol blijven.

 

Wilt u snoeiadvies? Of wilt u graag dat wij voor u snoeien?


Meer Rhododendron onderhoud

U kunt uw Rhododendrons het beste water geven doormiddel van een druppelslang. Hierdoor komt het water gelijk op de plaats waar het zijn moet. lees meer

Na een lange periode van nattigheid na de zomer kan het zijn dat uw Rhododendrons geel worden en blad laten vallen. Ook ka.... lees meer