Home » Toepassingen » Solitaire Rhododendrons

Solitaire Rhododendrons

Wat zijn 'solitaire' Rhododendrons?

De bedoeling van een solitaire Rhododendron is dat deze volledig op zichzelf kan staan en rondom vol in het blad zit.  Deze Rhododendrons worden ieder om de 2/3 jaar verplant om zo meer ruimte te krijgen. Ieder jaar worden deze Rhododendrons ook rondgesnoeid. Dit is een arbeidsintensief proces, maar het resultaat is geweldig. 

'Solitaire' Rhododendron Kopen? Waar moet u op letten?

Solitaire Rhododendrons zijn grote Rhododendrons die aan alle zijden licht moeten krijgen. Dit zorgt er voor dat deze mooi vol in het blad blijven zitten. Solitaire Rhododendrons hebben veel blad, dat betekent ook dat dat de kluit voldoende groot moet zijn om om de voeding naar boven te transporteren. 

Standplaats 'Solitaire' Rhododendron

Een Solitaire Rhododendron blijft rondvol in het blad als deze op een plaats staat, waar op alle zijden van de Rhododendron zonlicht kan vallen.  Zorg dat er voldoende ruimte is zodat de Rhododendron aan alle kanten kan uitstulpen.

Planten van een 'Solitaire' Rhododendron

Let op dat een Solitaire Rhododendron door zijn grote kluit een zware struik is. Een solitair vanaf maat 120-140 centimeter is vaak al te zwaar om te tillen. Een Solitaire struik kan het beste door een professional geplant worden. Let op dat hiervoor vaak een shoveltje wordt gebruikt, dus de plaats waar de Rhododendron komt te staan moet toegankelijk zijn. 

Solitair Roseum Elegans 140-160

Solitair Roseum Elegans 200-225

Solitair Roseum Elegans 140-160

Solitaire Rhododendron Nova Zembla 140-160

Solitaire Rhododendron Cunningham's White 160-180